Vieläkö on nälkä?

MAATILALTA: HANKKIMALLA 100 % MAATALOUDESTA PERÄISIN OLEVISTA AINEKSISTA KESTÄVÄN KEHITYKSEN MUKAISISTA LÄHTEISTÄ.

MITÄ VASTUULLINEN HANKINTA TARKOITTAA? KUINKA PITKÄLLE OLETTE PÄÄSSEET TÄHÄN MENNESSÄ?

Olemme tehneet yhteistyötä viljelijöiden ja kestävän kehityksen asiantuntijoiden kanssa. Jälkimmäisiä ovat esimerkiksi Rainforest Alliance, Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) ja Fairtrade Foundation. Viljelijöiden ja asiantuntijoiden avulla olemme kehittäneet Unileverin kestävän viljelyn käytännöt (Unilever Sustainable Agriculture Code, USAC). Tavarantoimittajiemme on noudatettava käytäntöjä eli toimittava tiloillaan kestävää kehitystä tukevalla tavalla. Käytännöissä mainitaan 11 kestävään viljelyyn liittyvää näkökohtaa, esimerkiksi maaperän laatu, vedenkäyttö ja biologinen monimuotoisuus. Varmistamme sekä itsearviointien että tarkastusten avulla, että viljelijät noudattavat käytäntöjä. Saat lisätietoja napsauttamalla tätä.

Lisätietoja vastuullisen hankinnan strategiastamme ja sen edistymisestä (englanniksi).

MITEN KNORR TUKEE VILJELIJÖITÄ?

Perustimme vuonna 2011 Knorrin kumppanuusrahaston, joka sijoittaa miljoona euroa vuodessa tavarantoimittajien kanssa yhdessä rahoitettuihin projekteihin viljelijöiden tukemiseksi. Näin viljelijöiden on helpompi täyttää Unileverin kestävän viljelyn käytäntöjen asettamat vaatimukset tai jopa ylittää ne. Olemme tähän mennessä rahoittaneet yli 70 projektia.

MITÄ KNORRIN ESIMERKILLISILLÄ MAATILOILLA TARKOITETAAN?

Ne tilat, joilla on parhaat vastuullisen hankinnan standardit, palkitaan Knorrin esimerkillinen maatila -nimityksellä. Näillä tiloilla on täytetty kaikki käytäntöjemme asettamat vaatimukset, ja tilat toimivat esimerkkeinä niistä standardeista, joita haluamme muidenkin noudattavan. Viljelijät ovat innostuneita kestävästä kehityksestä ja esittelevät mielellään tilojensa arkea. Vuodesta 2011 alkaen yli 30 tilaa eri puolilla maailmaa on saanut esimerkillisen maatilan nimityksen. Lisätietoja.

MISTÄ TIEDÄN, ONKO JOSSAKIN KNORRIN TUOTTEESSA KÄYTETTY KESTÄVÄLLÄ TAVALLA KASVATETTUJA AINEKSIA?

Kestävällä tavalla kasvatettuja aineksia sisältävät tuotteet on merkitty Knorrin kestävän kehityksen kumppanuuslogolla. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotepaketissa on Unileverin kestävän viljelyn käytäntöjen asettamat standardit täyttävien viljelijöiden ja tavarantoimittajien toimittamia aineksia.  Logo lisätään tuotteeseen vain, jos vähintään 50 % tuotteen sisältämistä aineksista tai 100 % pääaineksesta on kasvatettu kestävällä tavalla. Näiden ainesten nimet on lisäksi korostettu tuotepakkauksen etu- tai takaosassa.

TARKOITTAAKO TÄMÄ SAMAA KUIN ORGAANINEN VILJELY?

Jotkut käyttävät mieluummin orgaanisia tuotteita, ja tuotevalikoimassamme on myös orgaanisia tuotteita. Emme kuitenkaan usko, että pelkkä orgaaninen viljely voi ratkaista kaikkia vastuulliseen ruoantuotantoon liittyviä kysymyksiä, esimerkiksi viljelyn sosiaalisia vaikutuksia, lisääntyvää maankäyttöä ja metsien häviämistä. Siksi olemme laatineet Unileverin kestävän viljelyn käytännöt ja niiden 11 indikaattoria.

Kansainvälinen luomuliitto (IFOAM) myöntää orgaanisen viljelyn sertifiointeja, joten orgaanisesti viljellyt ainekset ovat myös osa vastuullisen hankinnan tavoitteitamme. Käytämme myös mausteita toimittavien pienviljelijöiden tuotantoketjuissa Rainforest Alliance -liittouman sertifiointeja, jotka ovat osa kestävän maatalouden verkoston standardeja.

MITEN LIHAA KÄYTETÄÄN KNORRIN TUOTTEISSA?

Mielestämme on tärkeää varmistaa, että karjaa kasvatetaan hyvissä olosuhteissa ja kohdellaan hyvin. Olemme kehittäneet eläinten hyvinvoinnin standardimme yhdessä Compassion in World Farming -kansalaisjärjestön kanssa, ja tavoitteenamme on päästä järjestön määrittelemälle tasolle 3 kanojen, nautojen ja sikojen hyvinvoinnissa. Tämä tarkoittaa sitä, että eläinten elinympäristössä on riittävästi tilaa ja valoa, ja että ympäristö on sellainen, että eläimet voivat elää mahdollisimman luonnonmukaisesti. Lue lisää sitoutumisestamme eläinten hyvinvointiin.

ENTÄPÄ MAUSTEET JA PIENVILJELIJÄT?

Autamme toimitusketjussamme toimivia mausteiden pienviljelijöitä kehittämään tekniikoitaan osana vuoden 2020 tavoitteitamme. Lisäksi autamme pienviljelijöitä saamaan tarvittavaa koulutusta ja tukea. Lisätietoja tuestamme pienviljelijöille.

RAVITSEVAA RUOANLAITTOA

Haluamme, että ravitsevaa ruokaa olisi kaikkien saatavilla. Säilytämme huolellisesti vihannesten luonnolliset terveelliset ominaisuudet pelloilta alkaen aina siihen asti, kun vihanneksista valmistetaan tuotteita. Tarjoamme ruokaa, jossa on ravintoaineita niitä tarvitseville. Tällaisia ovat esimerkiksi Knorrin rautapitoiset liemikuutiot. Resepteissämme kannustamme ihmisiä maustamaan ruokansa ravitsevilla aineksilla.   

Ravitsevaan ruoanlaittoon tähtäävä Follow My Green Food Steps -ohjelmamme käynnistettiin Nigeriassa vuonna 2015. Ohjelman tavoitteena on parantaa tuhansien naisten ja tyttöjen terveyttä tekemällä ravitsevasta ruoasta edullista, houkuttelevaa sekä helppoa valmistaa. Lisätietoja Knorrin My Green Food Steps -ohjelmasta. 

Toimimme myös Maailman ruokaohjelman (WFP) kumppanina ja haluamme näin varmistaa, että ravitsevaa ruokaa olisi tulevaisuudessa mahdollisimman monen ihmisen saatavilla. Lahjoitamme joka vuosi maailman ruokapäivänä yhdessä Maailman ruokaohjelman kanssa ravitsevia aterioita koululaisille eri puolilla maailmaa. Olemme tähän mennessä toimittaneet 2 miljoonaa ateriaa. Lisätietoja kumppanuudestamme Maailman ruokaohjelman kanssa.

LAHJOITAMME YHDESSÄ MAAILMAN RUOKAOHJELMAN KANSSA RAVITSEVIA ATERIOITA KOULULAISILLE ERI PUOLILLA MAAILMAA

Unileverin kestävien elämäntapojen ohjelman (Unilever Sustainable Living Plan) tavoitteena on, että suolan määrä 75 prosentissa tuotteistamme on sellainen, että päivittäinen enimmäisannos suolaa olisi helppo pitää 5 grammassa. Haluamme myös vuoteen 2020 mennessä kaksinkertaistaa niiden tuotteiden määrän, jotka täyttävät kansainvälisten ravitsemusohjeiden mukaiset korkeimmat ravintostandardit. Lisätietoja Unileverin kestävien elämäntapojen ohjelmaan sisältyvistä ravintositoumuksistamme.