Kestävä kehitys

Olipa kyseessä viljely ja sadonkorjuu tai tuotanto ja kuljetus, kaikki Knorr - tuotemerkin toiminta keskittyy sen varmistamiseen, että kohtelemme ympäristöä mahdollisimman lempeästi.

Ympäristöystävällisyys tarkoittaa sitä, että keskitymme veden säästämiseen, biologisesti monimuotoisten viljelyspeltojen luomiseen ja hiilijalanjälkemme vähentämiseen. 

Vesi – hävikin vähentäminen innovaatioilla

Kannustamme maatalousjärjestelmiin, joissa hyödynnetään vettä kasteluun ja joissa poistetaan tarve saastuttaa maata tai pintavesiä tuholaismyrkyillä, ravintoaineilla tai lannalla. Kestävien käytäntöjemme avulla voimme kohdentaa panokset ja minimoida hävikin.

 

Biodiversiteetti – monimuotoisuuden säilyttäminen

Maanviljely on muokannut useimpia maailman ekosysteemejä, ja biodiversiteettiä voidaan parantaa tai vähentää viljelykäytännöillä. Kohtuullinen biodiversiteetti on erittäin hyödyllistä maanviljelyn kannalta, ja pyrimme tulemaan tätä “vihertämällä peltojen keskiosaa” sekä “vihertämällä reunoja”. Lisäksi olemme herättäneet henkiin ainutlaatuisen villilintuja koskevan hankkeen.

 

Energia – energiatasapainomme optimointi

Vaikka auringonvalosta saatava energia on olennaista maanviljelyssä, maanviljelyjärjestelmien energiatasapaino riippuu lisäenergiasta, joka toimitetaan uusiutumattomista energianlähteistä tuotantolaitteisiin. Kestävät käytäntömme voivat parantaa energiatasapainoa ja varmistaa, että se säilyy plusmerkkisenä – energiaa tulee enemmän ulos kuin sitä menee sisään.

 

CO2-päästöt – pienempi jalanjälki

Paitsi että pidättäydymme toimittamasta tuotteitamme ilmateitse, Unilever ja Knorr ovat myös tarkastelleet jokaista tehdastamme selvittääksemme, missä voimme vaikuttaa ja onnistua. Unilever on vähentänyt energiasta syntyviä hiilidioksidipäästöjä 41 % per tuotantotonni vuodesta 1995 lähtien. 

 

Lue lisää maanviljelystä, maanviljelijöistä ja elintarviketuotannosta:

http://www.unilever.com/sustainable-living-2014/