Tuhat
Pikkuista Tarinaa

Kaiken työmme tarkoituksena on tehdä ruoasta mahdollisimman hyvänmakuista, ja tähän sisältyy myös ainesten kasvattaminen kestävällä tavalla. Paitsi että tästä on hyötyä planeetallemme, uskomme myös, että voit itse maistaa eron jokaisessa valmistamassasi ateriassa.

Kestävän kehityksen tarinamme muodostuu tuhansista pienistä tarinoista, jotka yhdessä tekevät maailmasta paremman ja paremman makuisen paikan. Maanviljelijät, tavarantoimittajat ja keittiömestarit – kaikilla on oma tarinansa kerrottavanaan, ja he kaikki auttavat meitä pääsemään tavoitteeseemme hankkia kaikki maataloudesta peräisin olevat ainekset kestävän kehityksen mukaisista lähteistä vuoteen 2020 mennessä.

Tutustu tarinoihimme

Pellot

Reseptimme alkavat pelloilta

Erinomainen ruoka syntyy täydellisistä siemenistä, jotka istutetaan hedelmälliseen maaperään. Kasvattajana toimii vastuullinen maanviljelijä, joka kunnioittaa luontoa ja toimii sen vaatimusten mukaisesti.
Milly-la-Forêt, Ranska
Knorrin esimerkillinen maatila
Milly-la-Forêt, Ranska
Knorrin esimerkillinen maatila

Alansa parhaat

Knorrin esimerkilliset viljelijät – väsymättömät viherpeukalosankarit, jotka etsivät jatkuvasti parempia tapoja kasvattaa mitä maukkaimpia aineksia.
Etsimme täydellistä basilikalajiketta kolme vuotta. Yrttiviljelijöidemme avulla ja vanhojen siemenien kokoelman ansiosta pääsin maistamaan 145 basilikalajiketta, joista valitsin kolme sellaista, joiden maku oli juuri sopivan voimakas Knorrin resepteihin.
Clemens Stiefvater
Knorrin keittiömestari

Mehiläishotellin vartija

Knorrin viljelijät tekevät kaikkensa paikallisten kasvien ja eläinten vaalimiseksi, sillä ne auttavat suojaamaan ja pölyttämään viljelmiä.

M. Brierre – tarina persiljanviljelijästä, joka halusi lähteä kalaan

Georg Schmuecke

Kasvatus

Auringossa kypsytetty

Kasvatetaan avoimella pellolla, annetaan kypsyä hitaasti auringossa, lisätään oikea määrä vettä makeuden takaamiseksi ja poimitaan kypsänä.

Jörg ja Simon – sata vuotta vanhan porkkanalajikkeen maun parantaminen

Tomaattien pitäminen janoisina

Paitsi että veden säästämisestä on hyötyä planeetallemme, uskomme myös, että vedenkäyttöä vähentämällä voidaan kasvattaa entistä makeampia ja mehukkaampia tomaatteja.

Aikamoinen loiskahdus

Ohjelmaamme osallistuvilla tiloilla on viimeisen kolmen vuoden aikana säästetty yhteensä 10,6 miljoonaa litraa kasteluvettä. Se on suunnilleen saman verran kuin 55 000 suihkussa.

Ötököitä vastaan ötököiden avulla

Olemme ottaneet luonnon omat keinot käyttöön haitallisten hyönteisten torjumisessa, jotta vihannekset olisivat mahdollisimman terveellisiä ja torjunta-aineita tarvittaisiin vähemmän.
Tomaatit ovat intohimoni ja ne ovat mielessäni aamusta iltaan. Ihan oikeasti. Tomaattia taitaa olla jopa veressäni.
Esther Gutiérrez
kasvattaa tomaattia Knorrille Espanjassa

Sadonkorjuu

Kilpajuoksu on alkanut

Kuukausia kestäneen kasvatuksen ja hoidon jälkeen vihannekset poimitaan, kun ne ovat kypsyneet. Siitä alkaa kilpajuoksu aikaa vastaan, jotta vihannekset saataisiin myyntivalmiiksi mahdollisimman pian ja juuri silloin, kun ne ovat maukkaimmillaan.
Groß-Enzersdorf, Austria
Knorrin esimerkillinen maatila
Groß-Enzersdorf, Austria
Knorrin esimerkillinen maatila

Miten iso mies saadaan itkemään

Benoit Collardo

Erinomaisen maun ääni

Kun vihannekset halutaan poimia niiden ollessa maukkaimmillaan, niiden korjuuvalmiudesta kertovat hajun ja maun lisäksi joskus myös äänet.

Keskiyön sadonkorjuu

Tiesitkö, että paras sadonkorjuuaika tuoreille yrteille on yöllä, jolloin on viileää, joten yrtit eivät nahistu? Teemme töitä yötä päivää yrttien kuivaamiseksi mahdollisimman pian, jotta ne säilyttäisivät mahdollisimman hyvin makunsa.

Ei mitään hukkaan

Sadonkorjuun jälkeen porkkanoiden naatit ja sipulien varret jätetään pelloille ja kynnetään myöhemmin takaisin maahan, joten ne toimivat ravitsevana, ilmaisena kompostointiaineena. Viljelijät hyödyntävät ilmaisia aineita mielellään.

Valmistus

Maun vaaliminen

Vihannesten maun vaaliminen ja säilyttäminen on yhtä tärkeää kuin niiden kasvattaminen. Maku saattaa säilyä parhaiten kuivaamalla, pakastamalla, keittämällä tai tahnaksi survomalla – käytämme aina kullekin Knorrin reseptille parhaiten sopivaa tapaa.
Groß-Enzersdorf, Austria
Knorr Pumpkin processing facility
Groß-Enzersdorf, Austria
Knorr Pumpkin processing facility

Käsinkuorittu

Serbiassa kasvatetut sipulimme kuoritaan käsin ja kuivataan muutaman tunnin sisällä, jotta niiden voimakas maku säilyisi mahdollisimman hyvin.

Erittäin maukasta

Kuivaaminen ei ole ainoa tapa, jolla säilömme vihanneksia, mutta se on yksi parhaista tavoista säilyttää maku.
Kuivaaminen on luonnonmukaisimpia tapoja säilöä ruokaa. Säilöntäaineita ei tarvita ja maku pysyy luonnollisena.
Georg Schmuecker
Knorrin keittiömestari

Viljelijä Norbert – halloweenin takaaminen myös tuleville sukupolville

Norbert ja Robert

Ruoanvalmistus

Kestävän kehityksen maku

Tämä on kaiken raskaan työn lopputulos: herkullinen maku, makeat vihannekset ja hyvä olo. Knorrin keittiömestarit tekevät läheistä yhteistyötä Knorrin viljelijöiden kanssa, ja yhteistyöllä varmistetaan, että lopputuloksena syntyy erinomaisia, kilpailijoista selkeästi erottuvia tuotteita sekä herkullisia ruokia, joita asiakkaamme valmistavat.
Badajoz, Spain
Knorrin esimerkillinen maatila
Badajoz, Spain
Knorrin esimerkillinen maatila

Helppo lasagne

Valmistettu Knorrin Lasagne-ateria-aineksesta, joka sisältää kestävällä tavalla kasvatettuja tomaatteja ja mausteyrttejä.
Gazpacho chilillä

Gazpacho chilillä

Valmistetaan Knorrin Tomaatti-basilikakeitosta, joka on tehty kestävällä tavalla kasvatetuista tomaateista.

Parsarisotto

Makua risottoon tuo Knorrin "Fond du Chef" -kasvis-annosfondi.

Maukkaiden tomaattien keskellä kasvanut yhteisö

Badajozin asukkaat
Kestävä kehitys on ensiarvoisen tärkeää planeetallemme, ja mielestäni sen avulla voidaan myös parantaa ruokien makua.
Luigi Carola
Knorrin keittiömestari

Lupauksemme

Kun näet Knorrin kumppanuuslogon, tiedät, että tuote sisältää kestävällä tavalla kasvatettuja aineksia.

Vieläkö on nälkä?

Saat täältä lisätietoja kestävän kehityksen eteen tekemästämme työstä.