Pasta Carbonara ateria-aines

Pasta Carbonara on perinteinen italialainen ateria. Pakkaus sisältää pastaa ja kastikeainekset. Herkullinen ateria valmistuu helposti perheelle.

 

Ainesosat

Pasta 86%: DURUMVEHNÄJAUHO. Saattaa sisältää jäämiä maidosta, kananmunasta ja selleristä. Kastikeainekset 14 %: Palmurasva, perunatärkkelys, VEHNÄJAUHO, suola, KERMAJAUHE 7,1%, pekoni (sika) 6,4%, sokeri, KANANMUNANKELTUAINEN, JUUSTOJAUHE 4,7% (JUUSTO, herajauhe (MAITO)), LAKTOOSI, hydrolysoitu kasviproteiini, MAITOPROTEIINI, hiivauute, sipulijauhe, persilja, valkosipuli, herkkusieni, maltodekstriini, sienimehutiiviste, punainen paprika, aromi, savuaromi. Saattaa jäämiä selleristä. Unilever edistää kestävän kehityksen mukaista palmuöljyn tuotantoa. Lue lisää: http://www.unilever.fi/sustainable-living/

Suositus

Tarkista ainesosat pakkauksesta mahdollisten muutosten vuoksi.

Paino

175g pastaa + 28g kastikeainekset = 203g

Annoksia

3

Valmistus

Kastikeainekset ja pasta pasta-ateriaan pekonilla. Lisää vain: 1,5 l vettä, 45 g pekonia, 2,5 dl maitoa.
1. Keitä pastaa 1,5 litrassa suolatonta vettä ja valuta sitten vesi pois. Leikkaa pekonit noi 1,5cm suikaleiksi ja ruskiksta pannulla rapeiksi.
2. Sekoita kastikeseos 2,5 dl kylmää maitoa. Kiehauta kastike ja anna sen hautua 3 minuuttia samalla sekoittaen.
3. Sekoita pasta ja kastike yhteen padassa niin, että kastike sekoittuu kaikkialle pastaan. Asettele lautaselle ja ropittle rapee pekonia päälle.

Lisää makua pastaan saat lisäämällä liemikuution keitinveteen. Juuri ennen tarjoilua lisää rucola annoksen päälle.

Säilytys

Kuivassa huoneenlämmössä.

Lajittelu

Kotelo kartonkeihin. Pussi muoveihin / sekajätteisiin.

Ravintosisältö

Ravintosisältö  
per 100g
per annos ** (230g)
%* per annos
Energiaa 
630kJ/150kcal
1400kJ/350kcal%
18 %
Proteiinia 
6g
14g
28 %
Hiilihydraatteja 
21g
48g
18 %
Josta sokereita 
3,5g
8g
9 %
Rasvaa 
4,5g
10g
14 %
Josta tyydyttyneitä rasvahappoja 
2g
4,5g
23 %
Ravintokuitua 
0,7g
1,5g
Suola 
0,78g
1,8g
30 %
*GDA=aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo (8 400 kJ/2 000 kcal). ** Ohjeen mukaan valmistetussa ruoassa on käytetty maitoa (1,5% rasvaa) ja pekonia (29% rasvaa).