Tietoa Knorr-liemikuutioiden reseptiuudistuksesta

Uudistimme Knorr-liemikuutoiden reseptit maaliskuussa 2016. Reseptiuudistuksen yhteydessä poistimme lisätyn natriumglutamaatin tuotteistamme. Uudistus koskee liha-, kana-, kala-, ja kasvisliemikuutiota.

Natriumglutamaatti on suola, joka tuo ruoassa esiin umami-maun eli niin sanonut viidennen perusmaun, ja se antaa täyteläisen ja pyöreän maun ruokaan. Se on yksi yleisimmistä liemikuutoissa käytetyistä arominvahventeista. Nykyään vallitseva trendi on kuitenkin vähentää lisäaineiden käyttöä ja näin ollen tuotteille, jotka eivät sisällä lisättyä natriumglutamaattia on suuri kysyntä.

Korvasimme lisätyn natriumglutamaatin mm. lisäämällä kasvisten ja yrttien määrää tuotteissamme, joten niissä on edelleen Knorrille tuttu täyteläinen maku. Samalla myös vähensimme tuotteidemme suolan määrää. On mahdollista, että huomaat makueron uuden ja vahan reseptimme välillä, koska lisätty natriumglutamaatti on poistettu ja suolan määrää vähennetty.

Uudet liemikuutiomme myös liukenevat hitaammin kuin vanhat liemikuutiomme. Tämä ei kuitenkaan vaikuta tuotteen makuun tai laatuun. Suosittelemme, että lisäät liemikuution 5 dl kiehuvaa vettä, annat sen kiehua 30 sekunnin ajan ja sekoitat huolellisesti, jotta tuote liukenee kokonaan. Mikäli lisäät kuution suoraan ruokaan, suosittelemme murentamaan sen ensin.

Toivottavasti pidät uudistuneista liemikuutoistamme yhtä paljon kuin mekin! Mikäli mieleenne tulee kommentteja tai parannusehdotuksia reseptiuudistukseen liittyen, ottakaa yhteyttä kuluttajapalveluumme ja kuulemme mielellämme palautteenne.