Burgundin pata

00
(Arvostele resepti klikkaamalla tähtiä)
Burgundin pata on todellinen klassikko Ranskasta. Tämä lihapata saa makua punaviinistä ja sipuleista. Knorr lihafondi antaa täyteläisen ja syvän maun, joka sopii erinomaisesti lihapatoihin, maukkaisiin kastikkeisiin, keittoihin ja muihin liharuokiin.
Valmistelu
20 - 30 min
Valmistusaika
120 - 140 min
Vaikeustaso
Keskivaikea
Annoksia
4

Näitä tarvitset

1 kg
lihaa kuutioituna, esim. selkää, rintaa tai potkaa (3 x 3 cm)
3 rkl
ruokaöljyä
3
valkosipulinkynttä puristettuna
2
keltasipulia kuutioituna
150 g
savustettua porsaankylkeä kuutioituna
2 tl
kuivattua timjamia
2
laakerinlehteä
2 dl
punaviiniä
1 l
vettä
3 rkl
Knorr lihafondia
150 g
herkkusieniä
250 g
pieniä sipuleita kuorittuna
2
porkkanaa ohuina siivuina
suolaa
pippuria
Tarjoiluun
1/2 dl
persiljaa hienonnettuna
4 annosta
perunamuusia
s12