Bouillabaisse ja rouille

00
(Arvostele resepti klikkaamalla tähtiä)
Bouillabaisse on alun perin Marseillen kalastajien halpa ja helppo eväs, josta on sittemmin tullut arvostettu klassikko. Bouillabaissen liemi keitetään kalaliemeen katkaravunkuorien ja sipulin kanssa. Fenkoli ja tomaatit antavat ominaismaun tälle klassikolle, jota jokaisen on kokeiltava ainakin kerran elämässään. Perunasta tehty rouille-kastike kruunaa koko komeuden.
Valmistelu
45 min
Valmistusaika
90 min
Vaikeustaso
Haastava
Annoksia
4

Näitä tarvitset

Rouille
1
keitetty peruna (200 g)
1
valkosipulinkynsi
0,5 tl
suolaa
1
munankeltuainen
n. 0,75 dl
oliiviöljyä
Bouillabaisse
500 g
katkarapuja
500 g
sinisimpukoita
300 g
punakampelaa
400 g
turskaa
1,5 l
vettä
3
Knorr "fond du chef" -kala-annosfondia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 ruukku
lehtipersiljaa
1 (300 g )
fenkoli
1 tlk (500 g)
kokonaisia kuorittuja tomaatteja
0,5 tl
suolaa
1 tl
cayenne pippuria
1 tl
savupaprikaa
2 dl
valkoviiniä
s94