Lasagne ateria-ainekset

Knorr Lasagne on kuin tuulahdus italialaisesta keittiöstä. Lasagne kuuluu eittämättä suomalaisiin klassikkoruokiin. Valmista perheelle herkullinen lasagne, pakkauksesta riittää hyvin 3-4 hlölle lasagnea. Voit tuunata sitä mieluisaksi tai tarjoilla perinteiseen tyyliin - valinta on sinun!

Ainesosat

Lasagnepasta 65%: DURUMVEHNÄJAUHO. Saattaa sisältää jäämiä maidosta, kananmunasta ja selleristä.
Kastikeainekset 35%: Tomaattipyrejauhe* 37%, perunatärkkelys, hernetärkkelys, VEHNÄJAUHO, suola, sokeri, sipuli, pekonirasva (rasva, hapettumisenestoaine (rosmariiniuute)), palmurasva, aromi (mm. VEHNÄ, OHRA), mausteet (mm. valkosipuli), hydrolysoitu kasviproteiini, hiivauute, kaliumkloridi, porkkana, JUURISELLERI, yrtit, punajuurijauhe.
Saattaa sisältää jäämiä maidosta ja kananmunasta.
*Kestävillä viljelysmenetelmillä kasvatetuista tomaateista.
Unilever edistää kestävän kehityksen mukaista palmuöljyn tuotantoa.
Lue lisää: http://www.unilever.fi/sustainable-living/

Suositus

Tarkista ainesosat pakkauksesta mahdollisten muutosten vuoksi.

Paino

170g pastaa + 92g kastikeainekset = 262g

Annoksia

4

Valmistus

Pakkaus sisältää kastikeainekset sekä lasagnelevyt lasagneen.

Lisää vain:

  • 500g jauhelihaa
  • 1 rkl Becel juoksevaa kasviraskasekoitetta
  • 3 dl maitoa
  • 6dl vettä
  • Hieman juustoraastetta.
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lisää 1 rkl juoksevaa kasvirasvasekoitetta paistokasariin ja ruskista siinä 500g jauhelihaa. Lisää joukkoon kastikeainekset, 3 dl maitoa ja 6 dl kylmää vettä. Sekoita ja anna kiehua muutaman minuutin ajan.
  2. Laita voidellun vuoan pohjalle hieman kastiketta ja päälle lasagnelevyjä. Kokoa kerroksittain pastalevyjä ja kastiketta. Aloita ja lopeta kerrokset kastikkeella. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta.
  3. Paista uunissa keskitasolla 25-30 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä 5 minuuttia ennen tarjoilua.

Uusia makuelämyksiä saat muokkaamalla reseptiä esim. näin:

  1. Paista 10 viipaloitua herkkusientä padassa valkosipulin ja margariinin kanssa.
  2. Seuraa tämän jälkeen valmistusohjeita.
  3. Juustokuorrute: Sekoita juustoraaste yhden pilkotun chilin ja pähkinärouheen kanssa. Ripottele seos lasagen päälle ennen uuniin laittoa. 
  4. Ripottele jalopenon paloja juuston päälle ennen kuin laitat lasagnen uuniin. Tarjoile lasagne creme fraichen kanssa.

Säilytys

Kuivassa huoneenlämmössä

Lajittelu

Kotelo kartonkeihin. Pussi pehmeisiin muoveihin / sekajätteisiin.

Ravintosisältö

Ravintosisältö  
per 100g
per annos** (370g)
% * per annos
Energiaa 
614kJ / 146kcal
2247kJ / 534kcal
27 %
Proteiinia 
9,7g
36g
72 %
Hiilihydraatteja 
13g
48g
18 %
Josta sokereita 
3,3g
12g
13 %
Rasvaa 
6g
22g
31 %
Josta tyydyttyneitä rasvahappoja 
2,4g
8,8g
44 %
Ravintokuitua 
0,7g
2,6g
Suola 
0,65g
2,4g
40 %
*GDA = aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo (8 400 kJ / 2 000 kcal). ** Ohjeen mukaan valmistetussa ruoassa on käytetty maitoa (1,5% rasvaa), Becel (82% rasvaa), jauhelihaa (10% rasvaa).